Aanvragen van een VoG

Het aanvragen van een VoG (verklaring omtrent gedrag)

Wat moet je doen?

LEES DEZE INSTRUCTIE EERST VOLLEDIG DOOR VOOR DAT JE BEGINT

Voordat je begint met de aanvraag dien je te beschikken over een Digid. Heb je nog geen Digid dan moet je deze  aanvragen via www.digid.nl/aanvragen (gratis). Het aanvragen van een Digid duurt een aantal dagen en wordt per post toegestuurd.

Doe dit ruim VOOR je met stap 1 begint.

Stap 1:

Vul onderstaande formulier in.

Stap 2 :

RKSV Nuenen dient via de website van  het Ministerie van Justitie een elektronische VoG aanvraag in.

Stap 3 :

Je ontvangt een email van de dienst Justis van het Ministerie van Justitie en Veiligheid waarin wordt gemeld dat RKSV een aanvraag heeft ingediend voor een Verklaring omtrent Gedrag.

In deze email zit een link en als je daarop klikt kun je inloggen met behulp van je Digid.

Stap 4 :

Nadat je bent ingelogd met je Digid, bevestig je dat je akkoord bent met de aanvraag. Het aanvragen van een VoG is gratis.

Stap 5 :

Als je aanvraag wordt goedgekeurd,  ontvang je je VoG per post binnen 4 weken.

Stap 6 :

Nadat je je VoG hebt ontvangen, doe je dit origineel  in een envelop en deponeert deze op het Sportpark in de groene brievenbus die beneden in de gang naast kleedkamers 1 & 2 hangt. (onder  de AED).

VOG Aanvraag

BELANGRIJK:  Als je problemen hebt met

• het aanvragen van een VoG;
  • het aanvragen van een Digid;
  • of wanneer je je zorgen maakt over ‘of je wel een VoG kunt krijgen’

meld dit dan in een email aan vog@rksvnuenen.nl

Schrijf hierin altijd:

• je functie bij de vereniging
  • je mobiele nummer
  • het probleem waar je mee zit

Een vertrouwenscontactpersoon van de vereniging zal dan contact met je opnemen en je helpen bij het aanvragen van een VoG.  Je informatie wordt absoluut vertrouwelijk behandeld.

Algemene informatie over de VoG in de sport vindt je op de website van het NOC/NSF:

Heb je nog vragen over het aanvragen en verstrekken van een VoG, dan kun je deze ook per email stellen  aan   vog@rksvnuenen.nl