RKSV Nuenen Old Stars: eerste toernooi en eerste beker!

Op vrijdag 29 maart hebben de Old Stars van RKSV Nuenen voor de eerste maal deelgenomen aan een walking football toernooi en meteen de DBS Fairplay Cup mee naar Nuenen genomen!
Geheel in de geest van walking football kende het DBS toernooi geen traditionele winnaar met de meeste wedstrijdpunten, maar was er een beker voor het sportiefste team. Bij walking football gaat het om 60 plussers op een verantwoorde manier een aangename en sportieve voetbalervaring te bieden terwijl ook de sociale contacten bijzondere aandacht krijgen. Aan het DBS toernooi deden 14 regionale teams deel en hieruit is door de scheidsrechters het Old Star team van RKSV Nuenen gekozen als de sportiefste deelnemer.
Het was een perfect georganiseerd toernooi door DBS op het mooie sportpark in Meerhoven en het prachtige voorjaarsweer werkte zeker ook mee om deze dag tot een succes te maken. Hoe mooi kan het zijn om als 60 plusser een hele dag te mogen voetballen onder een voorjaarszonnetje!
Ook bijzonder was dat Philip Cocu het toernooi opende en dat hij in zijn openingswoord nog eens het belang benadrukte dat 60 plussers sportief bewegen en op een prettige manier met elkaar contact hebben. Zo’n toernooi is daarvoor natuurlijk bij uitstek geschikt: lekker voetballen, samen lunchen en na afloop genieten van een biertje. Perfect toch!
Naast Philip Cocu was ook PSV walking football ambassadeur Harry Lubse de hele dag erbij. Hij voetbalde mee met een van de teams en legde op de hem zo kenmerkende laagdrempelige en prettige wijze contact met vele deelnemers.
Er volgen de komende weken nog drie toernooien voor de Old Stars van RKSV Nuenen bij Gestel, Rood Wit en PSV.

Mocht je geïnteresseerd zijn om met ons mee te doen dan kun je contact opnemen met Rens van den Nieuwenhof (06 22904248) of Arno Dekkers (06 37296921).

RKSV Nuenen
Sportpark Oude Landen
Pastoorsmast 14
5673 TD Nuenen

Postadres:
RKSV Nuenen
Postbus 199
5670 AD Nuenen

Telefoon: 040-2833254
040-2833944
KNVB Nummer:
BB-JG-55E