Verslagen Rik seizoen 2017 – 2018

Ondanks het slechte weer kan de organisatie met een goed gevoel terug zien op weer een goed geslaagde avond rikken in een goed bezette rik arena, er werd weer volop strijd geleverd het bleef spannend tot het einde met een voortreffelijke winnaar deze avond.

Cisca de Louw winnaar 18 rik wedstrijd

Eindelijk was het dan zover, voor het eerst kon er dit seizoen een dame als winnaar gehuldigd worden, bij aanvang van de eerste ronde werd er al meteen fel van leer getrokken en Hub als jury moest al meteen in actie komen om zijn goedkeuring bij diverse moeilijke situaties te geven. Voor de pauze was het John Verbakel een van de nieuwkomers die zijn draai goed heeft gevonden en met een score van 67 punten de leiding nam voor Mia Marguenie met 47 punten. Na de pauze en
nieuwe tafel indeling een heel ander spelbeeld en natuurlijk weer volop strijd voor de eerste plaatsen. Bij het opmaken van de eindstand was het Ciska de Louw die met een score van 84 punten deze avond als winnaar gehuldigd kon worden, voor Bernard de Louw met 81 punten en als nummer drie Hub Marquenie, De leider van voor de pauze John Verbakel kon zijn positie niet verbeteren en eindigde toch nog op een verdienstelijke vierde plaats.

Uitslag 2 Maart
1 Ciska de Louw Nuenen               84 punten
2 Bernard de Louw Nuenen           81 punten
3 Hub Marguenie Nuenen              77 punten
4 John Verbakel Nuenen                67 punten
5 Gerard van Orsouw Eindhoven   59 punten
6 Noud Leenders Nuenen              58 punten
7 Jan Bertelink Geldrop                  58 punten
8 Hans van de Reek Nuenen          50 punten
9 An Arts Nuenen                            48 punten
10 Mia Marquenie Nuenen             47 punten.

De winnaar van de loterij was Ad van Uden.
Vrijdag 9 Maart is weer de volgende rik avond bij de supportersclub RKSV Nuenen aanvang 20.15 uur en ook dan is weer iedereen van harte welkom om deel te nemen, zowel leden als niet leden, ervaren of onervaren, alle Rikkers zijn van harte welkom.
Locatie ‘Oude Landen’ Pastoorsmast 14 Nuenen. Voor informatie bellen naar 06 10289797 of 040 2833254.

——————————————————————————————————————————————————————————————-

Zoals iedere organisatie had ook de supportersclub deze week te kampen met nogal wat concurrentie en zeker met het naderend carnaval. Maar ondanks al de concurrentie kunnen wij toch tevreden zijn met de opkomst en ook met een mindere opkomst kan het even goed spannend en gezellig zijn.

Harrie Maertens op herhaling
Een vos verliest wel zijn haren, maar niet zijn streken en dat was natuurlijk ook van toepassing op de winnaar van deze 14 de rik wedstrijd, bij aanvang van de wedstrijden voor de pauze ging de strijd gelijkmatig op en het was Frits Rooijakkers die met een matige score van 62 punten de leiding had genomen, na de pauze ontspon er een mooie strijd voor de overwinning en ondanks hevig verzet van de altijd strijdbare Janes Tuhumury was het toch Harrie Maertens de altijd jong ogende veteraan die voor de tweede maal dit seizoen met een mooie score van 97 punten voor de tweede maal met de overwinning aan de haal ging,
En zich plaatste in een mooi rijtje van dubbele winnaars.

Uitslagen 26 januari 
1 Harrie Maertens          97 punten
2 Janes Tuhumury         84 punten
3 Hans van de Reek       70 punten
4 Frits Rooijakkers         62 punten
5 Harold van Bree           61 punten
6 Ruud Vogels                56 punten
7 Gerard van Orsouw     54 punten
8 Mia Marquenie            49 punten
9 Thea Elbers                 48 punten
10 Antoon Hurkmans    39 punten

De winnaar van de loterij was Harold van Bree.
Vrijdag 2 februari is weer de volgende rik avond bij de supportersclub RKSV Nuenen aanvang 20.15 uur en ook dan is weer iedereen van harte welkom om deel te nemen, zowel leden als niet leden, ervaren of onervaren, alle Rikkers zijn van harte welkom. Locatie ‘Oude Landen’ Pastoorsmast 14 Nuenen. Voor informatie bellen naar 0610289797 of 040 2833254.

 

_____________________________________________________________________________________________________________

Gedegen overwinning Hans de Haas 

Werden de voorgaande wedstrijden al niets cadeau gedaan deze avond werd er weer volop gestreden voor ieder punt, en bij het opmaken van de stand voor de pauze was het Hans de Haas die met goed en gedegen spel en zonder buitensporigheden met 93 punten de leiding nam, voor de ook niet de minste deel nemer Jan Bertelink met 73 punten. Na de pauze en de nieuwe tafel indeling werd er nog volop gestreden om in de buurt van de leider te komen, met vooral Gerard van Orsouw en Janes Tuhumury in de achtervolging maar verder dan 80 en 79 punten konden zij niet komen, goed voor plaats twee en drie, zodat de leider van voor
de pauze Hans de Haas met de overwinning aan de haal kon gaan. Ook is het goed om te constateren dat de jongere zich steeds meer in de strijd voor de prijzen gaan mengen.

Uitslag vrijdag 12 januari 

1 Hans de Haas               93 punten
2 Gerard van Orsouw      80 punten
3 JanesTuhumury           79 punten
4 Jan Bertelink                73 punten
5 Ad Vogels                     69 punten
6 Adriaan Schepers        65 punten
7 Frans Foolen                61 punten
8 Hub Marquenie            54 punten
9 Thea Elbers                  54 punten
10 Ludo van den Berg    53 punten

De winnaar van de loterij was Ruud Vogels.

Vrijdag 19 januari is weer de volgende rik avond bij de supportersclub RKSV Nuenen aanvang 20.15 uur en ook dan is weer iedereen van harte welkom om deel te nemen, zowel leden als niet leden, ervaren of onervaren, alle Rikkers zijn van harte welkom. Locatie ‘Oude Landen’ Pastoorsmast 14 Nuenen. Voor informatie bellen naar 06 10289797 of 040 2833254.

___________________________________________________________________________________________________________

De start in het nieuwe jaar is voor Hans v.d. Reek

 

Nadat de beste wensen voor 2018 waren uitgewisseld is de tweede heft van het seizoen begonnen. Ondanks de vele griep patiënten en afwezigheid voor nieuwjaarsrecepties was de rik arena van RKSV Nuenen goed gevuld. Dat er goede kaarten vielen bleek wel. Er werd regelmatig om de jury gevraagd. Al na 5 partijen was het Hans v.d. Reek die al meer dan 100 punten had verzameld. Met de pauze bleek hij deze te hebben uitgebouwd tot 134 punten. Als tweede en derde bij de pauze was het Ray v.d. Sande met 95 punten en Ria Hurkmans met 84 punten. Tot de tanden gewapend ging men na de pauze van start om deze resultaten te verbeteren. Maar Hans v.d. Reek liet zich niet verrassen en sloeg terug met 152 punten. Uiteindelijk moesten de achtervolgers bakzeil halen. Alleen John Verbakel wist zich in de top 3 te plaatsen.

De uitslag:   

 

  1. Hans v.d. Reek      152
  2. Ray v.d. Sande        95
  3. John Verbakel         91
  4. Ria Hurkmans         84
  5. Leo Arts                   74
  6. Jorg v. Dijk               59
  7. Peter de Louw         59
  8. Wil Marquenie         57
  9. Piet v. Genugten     54
  10. Ad Vogels                52

De winnaar van de loterij was Hennie v.d. Velde

De opkomst van dames blijft wat achter t.o.v. de vorige seizoenen. Ook jullie zijn van harte welkom op onze rikavonden. Iedere vrijdagavond in de kantine van RKSV Nuenen aan de Pastoorsmast 14. Aanvang 20.15 uur. Voor meer info 06-10289797 of 040-2833254.

______________________________________________________________________________________________________

Antoon Hurkmans winnaar met straatlengte voorsprong

Nog een wedstrijd te gaan en dan zit het eerste deel van het seizoen er op, ondanks de matige opkomst deze 9 de wedstrijd is de organisatie tevreden over het verloop van de wedstrijden tot nog toe, Vanwege andere activiteiten in de rik arena was men deze avond uitgeweken naar het sponsorhome en ook hier was het goed toeven.

De winnaar van deze rik avond bij de supportersclub stond al met het opmaken van de stand van voor de pauze zo goed als vast, het was de voorzitter zelf die voor de tweedemaal dit seizoen liet zien het spelletje aardig onder de knie te hebben, met goed spel een open misère met praatje en telkens de mazzel te hebben om mee gevraagd te worden was er geen houden aan en met een hoge score van 147 punten dan ook de leiding nam.
Na de pauze de bordjes verhangen te hebben werd er nog tot het uiterste gestreden voor de overige ere plaatsen en het was Hub Marquenie die met 79 punten de tweede plaats op eiste voor Harold van Bree en Henny Noyen die met 59 punten en een gedeelde derde plaats genoegen moesten nemen.

De gelukkige winnaar van de waardebon bij de loterij was Henny Noyen.

Uitslag vrijdag 22 december
1 Antoon Hurkmans        147 punten
2 Hub Marquenie              79 punten
3 Harold van Bree             59 punten
4 Henny Noyen                 59 punten
5 Willie van den Heuvel    55 punten
6 John Verbakel                55 punten
7 Jan Bertelink                  53 punten
8 Bennie de Louw             51 punten
9 Thea Elbers                    48 punten
10 Noud Leenders            45 punten

Vrijdag 29 december is het de laatste rik avond van 2017 bij de supportersclub RKSV Nuenen en daarna gaan wij weer verder op vrijdag 5 januari 2018, ook in het nieuwe jaar is natuurlijk weer iedereen van harte welkom. De rik wedstrijden vangen aan om 20.15 uur Locatie Oude Landen Pastoorsmast 14 Nuenen.
Voor informatie bellen naar 06 10289797 of 040 2833254.

 

—————————————————————————————————————————————————————————————–

Lieshoutenaar Adriaan Sheepers wint 6 de wedstrijd

Na een extra week rust omdat het spelershome door omstandigheden niet beschikbaar was werd vrijdag j.l. de zesde rik wedstrijd gespeeld bij de supportersclub RKSV Nuenen. Bij binnenkomst voelde het al meteen warm aan in de sfeervol aangeklede kantine en met de contouren nog duidelijk zichtbaar van alweer een zeer geslaagd Sint Nicolaas feest voor de allerkleinsten van onze vereniging. Over de opkomst had de organisatie ook deze avond weer niet te klagen.

Bij aanvang van de wedstrijd zag het er nog niet naar uit dat deze avond een ongekend spannend slot zou krijgen, in de eerste ronde was het Ruud Vogels die met 87 punten de leiding nam met op korte afstand gevold door Toine Raaijmakers met 81 punten. Na de pauze ging men er nog eens extra recht voor zitten, en men was niet van plan om de overwinning zomaar cadeau te doen, diverse malen werd de jury aan de speeltafels ontbonden om zijn fiat te geven. Maar het was toch uiteindelijk de man uit Lieshout Adriaan Scheepers die met goed en gedegen spel de overwinning naar zich toetrok, gevolgd door Barry van Dun die zich tot het uiterste inspande voor de overwinning maar uiteindelijk met 88 punten genoegen moest nemen met de tweede plaats.
Winnaar van de loterij een grote levensmiddelenmand werd gewonnen door Frans Bressers.

Uitslag vrijdag 1 december 

1 Adriaan Scheepers       96 punten
2 Barry van Dun               88 punten
3 Ruud Vogels                  87 punten
4 Toine Raaijmakers        81 punten
5 Jan Bertelink                 74 punten
6 Antoon Hurkmans        70 punten
7 Gerard van Orsouw       64 punten
8 Ad van Uden                  59 punten
9 Ad Vogels                      54 punten
10 Frans Foolen               48 punten

Vrijdag 8 december is weer de volgende rik avond bij de supportersclub RKSV Nuenen aanvang 20.15 uur en ook dan is weer iedereen van harte welkom om deel te nemen, zowel leden als niet leden, ervaren of onervaren, alle Rikkers zijn weer van harte welkom.
Locatie kantine ‘Oude Landen’ Pastoorsmast 14 Nuenen. Voor informatie bellen naar 06 10289797 of 040 2833254

————————————————————————————————————————————————————————————

Gerard van Orsouw met overmacht winnaar 5 de rik wedstrijd

Na een onderbreking van een week dit in verband met het zeer succes vol verlopen Wanne Kletsavond was het weer tijd voor serieuze zaken; rikken bij de supportersclub van de R.K.S.V. Nuenen, met een goed bezet deelnemers veld was het weer een gezellige avond in de rik arena en er was natuurlijk een groot winnaar.
De winnaar van de vijfde rik avond bij de supportersclub stond al met het opmaken van de stand van voor de pauze zo goed als vast, het was de altijd sympathieke deelnemer Gerard van Orsouw die wekelijks uit het Eindhovense de weg naar de rik arena in Nuenen weet te vinden, die met gedegen
en secuur spel een mooi totaal van 141 punten bij elkaar wist te spelen en verdiend winnaar werd.
Na de pauze en de bordjes verhangen te hebben, werd er nog tot het uiterste gestreden voor de overwinning, het was de winnaar van de vorige edities die zich tot het uiterste bleef verzetten, maar uiteindelijk toch nog met een respectabele score van totaal 108 punten genoegen moest nemen met de tweede plaats, met op de derde plaats en op redelijke afstand gevolgd door Bennie de Louw met 91 punten.

De gelukkige winnaar van de waardebon bij de loterij was Toine Raaijmakers.

Uitslag 17 november 
1 Gerard van Orsouw         141 punten
2 Antoon Hurkmans           108 punten
3 Bennie de Louw                  91 punten
4 Frits Rooijakkers                67 punten
5 Willie van den Heuvel         65 punten
6 Riny Schepers                    59 punten
7 Mia Marquenie                   56 punten
8 Bernard de Louw               56 punten
9 Janes Tuhumury               52 punten
10 Geert Bons                      50 punten

Vrijdag 24 november is weer de volgende rik avond bij de supportersclub RKSV Nuenen aanvang 20.15 uur en ook dan is weer iedereen van harte welkom om deel te nemen, zowel leden als niet leden, ervaren of onervaren, alle rikkers zijn weer van harte welkom.
Locatie kantine ‘Oude Landen’ Pastoorsmast 14 Nuenen. Voor informatie bellen naar 06 10289797 of 06 40320419.

 

—————————————————————————————————————————————————————————————-

Gedegen overwinning Antoon Hurkmans

Hadden wij de voorgaande wedstrijden al te maken met een sfeervolle ambiance deze avond deed zeker niet onder voor de voorgaande avonden en zoals iedere organisatie had de supportersclub deze week ook te kampen met nogal wat concurrentie, ondanks die concurrentie kan de organisatie toch tevreden zijn met de opkomst en terug zien op een zeer geslaagde avond rikken.

Werd de voorgaande wedstrijden al niets cadeau gedaan deze avond werd er weer volop gestreden voor ieder punt en bij het opmaken van de stand voor de pauze was het Antoon Hurkmans die met goed en gedegen spel en zonder buitensporigheden met 92 punten de leiding nam, voor ook niet de minste deelneemster Ann Arts met 80 punten en dat ondanks dat Gerton van Leenders twee maal solo dertien slagen deed, helaas voor hem een keer ging het fout. Na de pauze en de nieuwe tafel indeling werd er nog volop gestreden om in de buurt van de leider te komen, met vooral Geert Bons en Peter de Louw maar verder dan 70 en 67 punten konden zij niet komen, goed voor plaats drie en vier, zodat de leider van voor de pauze Antoon Hurkmans met de overwinning aan de haal kon gaan. Ook is het goed om te constateren dat de jongere zich ook in de strijd voor de prijzen gaan mengen.  De waardebon bij de loterij is gewonnen door Hans de Haas.

Uitslag vrijdag 3 november 

  1 Antoon Hurkmans               92 punten

  2 An Arts                                 80 punten                                                                                                                              

  3 Geert Bons                          70 punten

  4 Peter de Louw                     67 punten

  5 Hans de Haas                     57 punten

  6 Gerard Sanders                   56 punten

  7 Jan Bertelink                       52 punten

  8 Jorg van Dijk                       47 punten

  9 Hennie Noyen                     41 punten

10 Wil Marguenie                    38 punten                      

Komende vrijdag 10 november is het geen rikken bij de supportersclub RKSV Nuenen dit in verband met de wanne kletsavond, maar dan gaan wij er weer tegenaan op vrijdag 17 november aanvang 20.15 uur. Nog steeds geen tijd gehad of zin of misschien drempelvrees van ik ken het niet goed genoeg, iedereen is bij ons van harte van harte welkom om deel te nemen, zowel leden als niet leden, ervaren of onervaren, alle Rikkers zijn weer van harte welkom.     

Locatie kantine ‘Oude Landen’ Pastoorsmast 14 Nuenen. Voor informatie bellen naar   06 10289797 of 06 40320419.

———————————————————————————————————————————————————–

Hans van de Reek slaat dubbelslag

De derde wedstrijd was de opkomst stabiel.
Afgelopen vrijdag was het weer rikken bij de supportersclub RKSV Nuenen, ook deze 3 de
editie had de organisatie niet te klagen over de opkomst en met de bezetting van tien
wedstrijdtafels werd er ook deze week weer fel gestreden voor de overwinning, ondanks de
niet al te hoge score was het wedstrijdverloop tot het laatste moment spannend

In het eerste gedeelte van de wedstrijd trok men al meteen volop ten strijde om de zo benodigde wedstrijdpunten bij elkaar te spelen en het was bij het opmaken van de score voor de pauze Hans van de Reek die in zijn eigen rustige stijl 76 punten bij elkaar wist te spelen en de leiding nam voor de sterk spelende Ray van de Sande met 63 punten, en dat ondanks de solo dertien van Toine Raaijmakers.

Na de pauze en met een nieuwe wedstrijd indeling werd er nog feller gestreden voor ieder punt, vooral bij tafel drie was de spanning te snijden met driemaal een open misere, maar ook dit was niet goed genoeg om zich in de strijd voor de eerste prijzen te kunnen mengen, ondanks hevig verzet tot het laatst van Willie
van den Heuvel en Harrie Maertens was het toch uiteindelijk de leider van het eerste gedeelte Hans van de Reek die met de eer als winnaar van zowel het rikken als de loterij aan de haal ging.
Het was weer een zeer geslaagde avond en zeker de moeite waard voor de prijswinnaars om te laten zien dat het geen eendaags vlieg is.

De hoofdprijs van de loterij een waardebon was een prooi voor Hans van de Reek.

Uitslag vrijdag 27 oktober 
1 Hans van de Reek                76 punten
2 Willie van den Heuvel           66 punten
3 Ray van de Sande                 63 punten
4 Harrie Maertens                   55 punten
5 Gerard van Oirsouw             54 punten
6 Jan Bertelink                        53 punten
7 Toine Raaijmakers               52 Punten
8 Ria Hurkmans                      50 punten
9 Geert Bons                           50 punten
10 Bennie de Louw                 49 punten

Vrijdag 3 november is weer de volgende rik avond bij de supportersclub RKSV Nuenen
aanvang 20.15 uur en ook dan is weer iedereen van harte welkom om deel te nemen,
zowel leden als niet leden, ervaren of onervaren, alle rikkers zijn weer van harte welkom.
Locatie kantine ‘Oude Landen’ Pastoorsmast 14 Nuenen. Voor informatie bellen naar
06 10289797 of 06 40320419.

 

 

 

 

——————————————————————————————

Tweede wedstrijd spannend tot het laatste moment

Afgelopen vrijdag was het weer rikken bij de supportersclub RkSV Nuenen, dat het spelletje
rikken nog steeds erg in trek is, bleek ook deze week weer, met een goed gevulde rik arena
was het weer goed toeven en de opkomst was meer dan voortreffelijk, enkele vaste
deelnemers hadden zich afgemeld maar daar tegenover stond dat enkele nieuwe spelers
zich aan gemeld hadden en zoals altijd had de organisatie ook nu weer gezorgd voor een
goed gevulde prijzentafel.

Bernard de Louw verdiende winnaar
Na de loting voor de tafelindeling werd om half negen aangevangen voor de tweede ronde
van het nieuwe seizoen. Voor de pauze werd er maar matig gescoord en het was Naud
Leenders die de leiding had genomen met een score van 74 punten, na de pauze zou daar
verandering in komen, het was vooral tafel negen en een waar zich een mooie strijd ontstond
en ondanks fel verweer van de altijd in de prijzen mengende Toine Raaijmakers en onze
vaste gast uit Eindhoven Hennie van de Velden was het toch Bernard de Louw die met slim
en tactisch sterk spel de punten aan een reeg en zo met 93 punten met een meer dan
verdiende overwinning aan de haal ging.
Winnaar deze week van de loterij een waardebon is gewonnen door : Hennie van de Velden.

Uitslag vrijdag 20 oktober 

1  Bernard de Louw              93 punten
2  Hennie van de Velden      81 punten
3  Toine Raaijmakers           77 punten
4  Naud Leenders                 74 punten
5  Hans van de Reek            62 punten
6  Gerton van Leenders       59 punten
7  Riny Schepers                  57 punten
8  Jan Bertelink                    52 punten
9  Frits Rooijakkers              51 punten
10  Joop Wouters                 49 punten
 

Vrijdag 27 oktober is weer de volgende rik avond bij de supportersclub RKSV Nuenen
aanvang 20.15 uur en ook dan is weer iedereen van harte welkom om deel te nemen,
zowel leden als niet leden, ervaren of onervaren, alle Rikkers zijn van harte welkom.

 

——————————————————————————

VRIJDAG 13 OKTOBER

Harrie Maertens met straatlengte voorsprong winnaar 1ste wedstrijd.

Eindelijk was het weer zover, afgelopen vrijdag werd er weer begonnen met het rikken bij de supportersclub van de RKSV Nuenen, velen hadden weer de weg gevonden naar de rik arena op sportpark Oude landen, en met de sfeervolle ambiance en goede opkomst kan de organisatie met een goed gevoel terug zien op de start van een zeer geslaagde avond ouderwets rikken.

Geen maat op de winnaar

Om half negen werd aangevangen met de eerste ronde en er was vanaf de opening al meteen volop strijd, het was vooral tafel 2 waar de vonken er vanaf sprongen en het was Good old Harrie Maertens die na het optrekken van de kruitdampen met een score van 121 punten meteen de leiding nam, ondanks hevig verzet op tafel 4 waar Antoon Hurkmans met een score van 74 punten de tweede plaats in beslag nam.      Na de pauze en nieuwe tafel indeling werd er nog hevig en fel gestreden om alsnog iets aan de stand te kunnen veranderen, ondanks hevig verzet van vooral Wil Marquenie en Louis Staals kon men niet meer in de buurt van de leider komen en het was vooral door de onderlinge strijd dat de verschillen nooit hoog opliepen, zodat de winnaar van de eerste ronde ook totaal winnaar werd en met de hoofdprijs trots richting huis vertrok.

De hoofdprijs bij de loterij was een prooi voor Riny Schepers.

 Uitslag Rikken 13 oktober

1 Harrie Maertens                 121 punten

2 Antoon Hurkmans                74 punten

3 Wil Marquenie                      70 punten

4 Louis Staals                          67 punten

5 Rene van de Berg                 57 punten

6 Frits Rooijakkers                  54 punten

7 Mia Marquenie                     49 punten

8 Toine Raaijmakers               47 punten

9 Rinus van Gastel                  45 punten

10 Ruud Vogels                       42 punten

 Vrijdag 20 oktober is weer de volgende rik avond bij de supportersclub RKSV Nuenen aanvang 20.15 uur en ook dan is weer iedereen van harte welkom om deel te nemen, zowel leden als niet leden, ervaren of onervaren, alle rikkers zijn van harte welkom.

Locatie ‘Oude Landen’ Pastoorsmast 14 Nuenen. Voor informatie bellen naar 06 10289797 of 06 40320419.

 

RKSV Nuenen
Sportpark Oude Landen
Pastoorsmast 14
5673 TD Nuenen

Postadres:
RKSV Nuenen
Postbus 199
5670 AD Nuenen

Telefoon: 040-2833254
040-2833944
KNVB Nummer:
BB-JG-55E