• Beste leden en ouders,

  Dit is de 5e update van het bestuur.

  Vanwege grote drukte heeft het even geduurd, onze excuses hiervoor!

  Het seizoen 2023/2024 vordert gestaag en voorzichtig worden de voorbereidingen voor het nieuwe seizoen alweer getroffen.

  Er is nog genoeg te doen binnen en rondom ons mooie cluppie, maar in het algemeen kunnen we zeggen dat de vereniging goed draait!

  In vogelvlucht:

  1. Onze vaandelteams presteren uitstekend. Vrouwen 1 is momenteel koploper in de Hoofdklasse, Mannen 1 draait heel goed mee in de 4e Divisie C. Ook onze schaduwvaandelteams Vrouwen 2 en JO23-1 staan bovenaan dan wel bovenin!
  2. Voor volgend seizoen zijn inmiddels ook hoofdtrainers aangetrokken: Edwin Slagboom gaat bij Mannen 1 aan de slag. Over de nieuwe trainer van Vrouwen 1 zal zeer binnenkort worden gecommuniceerd
  3. De huidige trainer van Vrouwen 1 Yoshi Kosters zal zich in het komende seizoen gaan concentreren op zijn rol als Hoofd Opleidingen
  4. Onze zeer gewaardeerde hoofdsponsor Veldsink Advies heeft het lopende contract eind vorig jaar opnieuw verlengd. Wij zijn echt heel blij dat zo’n mooi Nuenens familiebedrijf onze vereniging blijft ondersteunen. Bedankt Veldsink Advies!
  5. Danielle van Stratum heeft vorige maand besloten om te stoppen als vicevoorzitter van ons bestuur. Wij vinden dit ontzettend spijtig: Danielle heeft met veel energie, inzet en goede ideeën heel veel voor elkaar gekregen in het afgelopen jaar. Nogmaals Danielle: Ontzettend bedankt hiervoor!!!
  6. We hebben voor dit kalenderjaar een nieuwe Groen-Witter! Buby Pototsky heeft dit meer dan verdiend met zijn jarenlange werkzaamheden en kartrekkerschap voor de Stichting Vrienden van RKSV Nuenen (Sponsorcommissie): Van harte, Buby!
  7. In Buby’s kielzog werden op de nieuwjaarsreceptie 2 leden gehuldigd ter ere van hun 50 jarig lidmaatschap: Jack Peek en Marcel Wellens, nogmaals gefeliciteerd!
  8. We hebben naast een Vertrouwenscontactpersoon nu ook een Financieel Contactpersoon kunnen aanstellen: Leden met financiële zorgen kunnen voortaan in vertrouwen terecht bij Daan Jeurissen. Alvast bedankt Daan voor jouw tijd en moeite in deze!
  9. Er zijn enige tijd geleden camera’s in het ballenhok geplaatst als een van de vele maatregelen om een veilig sportklimaat te borgen 
  10. Een maandenlange operatie heeft uiteindelijk zijn vruchten afgeworpen: Voor alle (ongeveer 300) vrijwilligers van RKSV Nuenen is inmiddels een nieuwe Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) aangevraagd en ontvangen. Ook dit is een van de maatregelen om een veilig sportklimaat te borgen. Echt een superprestatie!
  11. Voor onze vereniging geldt de komende tijd een wachtlijst. Met inmiddels 1400 leden moeten wij de beschikbare capaciteit proactief sturen. Ook willen we hiermee de instroom van leden buiten de gemeente Nuenen beter reguleren.
  12. Tijdens de winterstop heeft een andere monsteroperatie plaatsgevonden: Vanwege voortdurende legionellaproblemen is de waterinstallatie geheel vervangen. Als het goed is, behoren deze nu tot het verleden. Bedankt iedereen die hieraan een bijdrage heeft geleverd, echt gaaf!
  13. De verlichting op de bovenverdieping van ons clubgebouw is inmiddels volledig vervangen door LED verlichting: Duurzaamheid!
  14. Onlangs vond voor al onze vrijwilligers de allereerste Lenteborrel plaats. Het was een groot succes met meer dan 100 aanwezigen. Alle vrijwilligers: Bedankt!
  15. Voor de jeugdleden: Op 24 april wordt een RKSV Nuenen Voetbalochtend georganiseerd voor O9-O14 (zie de website voor details). Op 31 mei as wordt wederom het traditionele O10-O11 kamp georganiseerd! 
  16. Recentelijk heeft de gemeenteraad van Nuenen c.a. ingestemd met het voorstel om een AZC te vestigen op locatie Pastoorsmast. Wij zijn als vereniging niet voor of tegen de komst  van een AZC (dat is pertinent onze rol niet), maar we hebben wel onze zorgen geuit richting de gemeente. Deze zorgen hoeven geen bewaarheid te worden, maar het is wel heel belangrijk dat de vereniging waarborgen verkrijgt t.o.v. deze zorgen. RKSV Nuenen is samen met andere verenigingen rondom Pastoorsmast in voortdurend overleg met de gemeente om de impact van de komst van het AZC in goede banen te leiden. We kunnen ons terdege voorstellen dat e.e.a. tot vragen/zorgen leidt: U kunt hiervoor altijd het bestuur benaderen.
  17. De temperatuur op en aan de velden is dit seizoen onverminderd (te) hoog. Er zijn talloze incidenten geweest, tot aan de JO9 categorie toe. Wij begrijpen dat er soms emotie in het spel is, en dat de tegenstander zich niet altijd onbetuigd laat. Maar het moet wel echt rustiger. Onlangs is RKSV Nuenen a.g.v. het forse aantal tuchtzaken door de KNVB op een strafbankje geplaatst. We moeten nu m.b.v. een plan van aanpak aantonen dat we geen risicovereniging zijn. Terecht of onterecht, RKSV Nuenen is een nette vereniging en dat willen we per se zo houden. Vandaar een dringend beroep op alle leden maar ook de ouders: doe es lief!! Wij willen zeker geen politieagent spelen maar indien nodig zullen we wel moeten…
  18. Zoals eerder gecommuniceerd, heeft de vereniging met ingang van het volgende seizoen een nieuwe kledingleverancier. We hebben hierbij de vraag gekregen waarom we (zo snel) afscheid nemen van Adidas: de simpele reden hiervoor is dat Adidas ons karakteristieke wedstrijdshirt niet meer produceert/aanbiedt. Tegelijkertijd zal ons kledingmodel/-beleid significant gewijzigd gaan worden. Op zeer korte termijn zullen we hierover nader berichten. Voor nu zijn we heel blij dat we met Craft en Sportsdepartment gespecialiseerde kledingpartners in huis hebben gehaald, waarbij vooral Sportsdepartment de club substantieel zal gaan ontzorgen.

  Dit was het, we melden ons over 2 maanden weer.

  Wij wensen iedereen nog een fantastisch voetbal seizoen toe!

  Met vriendelijke groet,

  Het bestuur

  Jo Laeven
  Peter van Hout
  Joost Heijnen