• Corona Protocol RKSV Nuenen

• Coronaprotocol RKSV Nuenen update                                                         [per 30-09-2020]

Geen publiek bij sportactiviteiten en sluiting kantine en Sponsorhome.

Met ingang van 29 september heeft de overheid nieuwe maatregelen aangekondigd naar aanleiding van de verder oplopende aantallen besmettingen. Deze maatregelen hebben ook voor de sport in het algemeen en ook voor onze club opnieuw forse impact.

Het goede nieuws is dat we kunnen blijven voetballen en trainen! Wedstrijden en competities gaan gewoon door. Iedereen kan dus blijven genieten van zijn sport.

Helaas zal dit zonder publiek moeten. Ouders, verzorgers, opa’s en oma’s en andere bezoekers mogen het sportpark niet betreden. Ook zal onze kantine en sponsorhome gesloten zijn.

Verder zijn de volgende afspraken gemaakt:

Doordeweekse dagen:

-ook doordeweeks bij trainingen is geen publiek toegestaan; dit geldt ook voor ouders/verzorgers/opa’s en oma’s die hun kind naar de training brengen; kinderen worden bij de poort afgezet;

-voor Sport-en-Spel en Special Talents geldt een uitzondering, hierbij mag maximaal 1 ouder per kind langs de lijn aanwezig zijn;

-de kleedkamers zijn doordeweeks dicht.

-maximaal 2 trainers en 1 leider per team

-omdat niet op alle dagen stewards aanwezig kunnen zijn, zullen wij monitoren of iedereen zich aan de geldende regels houdt; mocht dit niet het geval zijn dan zullen wij strengere maatregelen moeten treffen met als uiterste consequentie sluiting van het sportpark.

Zaterdagen:

-op zaterdagen zijn de kleedkamers open maar teams blijven in de rust buiten op het veld.
    -Er is gelegenheid tot douchen.
    -de fietspoort aan de Oude Landen is van 08.00 tot 13.00 uur open, daarna blijft deze poort dicht.

Zondagen:

-de kleedkamers zijn open maar teams blijven in de rust buiten op het veld;
    -er is geen drank beschikbaar voor de spelers (Thee)
    -Er is gelegenheid tot douchen.
    -de fietspoort aan de Oude Landen is de hele dag dicht.

Bezoekende en uitspelende teams:

-voor bezoekende jeugdteams zijn maximaal 6 chauffeurs per team toegestaan op ons sportpark.

-omgekeerd geldt deze richtlijn ook voor onze eigen uitspelende teams, wel is hierbij het protocol van de tegenstander leidend. Teams dienen dit zelf te checken.

Nuenen 1 en Vrouwen 1

-voor onze eigen teams geldt dat alleen vrijwilligers met een directe functie/taak rondom de wedstrijden zijn toegestaan; op deze regel kunnen geen uitzonderingen gemaakt worden;

-voor de tegenstanders van Nuenen 1 en Vrouwen 1 zijn alleen de teams plus hun vaste begeleiding welkom; voor het bestuur van de tegenstander wordt geen ontvangst ingericht.

• Corona Protocol RKSV Nuenen
    [Bijgewerkt per 01-09-2020]

Geachte leden, sponsoren bezoekers en supporters,

Via dit bericht willen wij jullie op de hoogte brengen van de corona maatregelen die van toepassing zijn op onze vereniging/sportpark op basis van evaluatie en voortschrijdend inzicht. Dit blijft een dynamisch proces.

Afgelopen weekend zijn er voor het eerst in lange tijd weer officiële wedstrijden gespeeld. We zijn weer open!

Een en ander is goed verlopen zowel op zaterdag als op zondag. Wij willen daarom iedereen bedanken voor de medewerking: er kan alleen gevoetbald worden als we ons binnen en buiten aan de regels houden. Iedereen moet een steentje bijdragen: we zijn zo sterk als de zwakste schakel.

Het is vooral een kwestie van volhouden:

- Houd afstand (aan betere signalering rondom de velden wordt gewerkt).

- Houd je aan de routing/bewegwijzering zowel binnen als buiten.

- Registreer jezelf vooraf of bij betreding kantine/terras via formulier of QR code.

- Kantine, terras en sponsorhome/bestuurskamer: niet staan maar zitten.

- Niet juichen/schreeuwen rondom de wedstrijden.

- Luister naar de corona-stewards (te herkennen aan een geel hesje) en volg hun aanwijzingen op m.n. als het gaat om de uitvoering van 1,50 mtr. afstand houden.

- Thuisteams wijzen tevens een eigen coronasteward aan (te herkennen aan een geel hesje) die rondom hetveld zorgt voor surveillance/handhaving .
    (communicatie/uitleg heeft plaatsgevonden).

- Thuisteams verzamelen zo kort mogelijk voor aanvang van hun wedstrijd en blijven in de rust buiten (dit laatste is een regel voor seniorenteams).
    Houd afstand in de dug-outs.

Er zijn op basis van afgelopen weekend ook aandachtspunten, vooral met betrekking tot het reguleren van drukte op piekmomenten bij kantine/terras en kleedkamers.

Bij te grote drukte is het mogelijk dat kantine en terras vol geraken en dat je kunt worden geweigerd op basis van het maximale aantal toegestane personen.
    Bij slecht weer wordt dit alleen maar relevanter. Wij vragen om jullie begrip als het zover is (en neem een paraplu mee)

Om drukte te vermijden dan wel te spreiden zijn de volgende maatregelen vanaf aankomend weekend van toepassing:

- Waar nodig zal het aanvangstijdstip van thuiswedstrijden (eenzijdig) worden aangepast om een betere spreiding/doorstroom te creëren op het park
    en in de accommodatie.

- De verkoop van koffie/thee zal op zondag(ochtend) buiten/beneden plaatsvinden, voor de zaterdag wordt e.e.a. nog overwogen.

- De opstelling van banken/tafels op het terras zal worden aangepast t.b.v. doorstroom.

- Uitspelende teams worden verzocht zoveel mogelijk buiten de poort te verzamelen. Op het vervoer naar uitwedstrijden (inclusief zgn. rijdende ouders) zijn
    overigens de richtlijnen/adviezen van het RIVM van toepassing, de vereniging maakt hier vooralsnog geen specifiek beleid op.
    Vanzelfsprekend roepen we de teams op om zich aldaar aan de regels van de desbetreffende vereniging te houden.

Bestuur RKSV Nuenen