• Informatie voor ouders van JO8-spelers seizoen 2021-2022

  ALGEMEEN

  De club

  Voetbalvereniging RKSV Nuenen is in 1922 opgericht en bestaat uit ongeveer 1.300 leden, waarvan 650 jeugdleden. Vanaf 2008 is de grootste voetbalvereniging van Nuenen te vinden op het prachtige sportpark Oude Landen. Het park beschikt onder meer over zes voetbalvelden (waarvan drie van kunstgras), een tribune, zestien kleedlokalen en een mooie kantine. De eerste teams mannen en vrouwen spelen beiden in de hoofdklasse.

  Categorie Onder 8

  De categorie Onder 8 (O8) valt onder het pupillenvoetbal (4 t/m 12 jaar) en is voor kinderen met geboortejaar 2014. Bij het pupillenvoetbal staat plezier en ontwikkeling voorop.

  Leerdoelen
  De spelers in de O8 hebben drie leerdoelen: het beheersen van de bal (dit was reeds het leerdoel bij O6 en O7) en het doelgericht handelen met de bal (nieuwe leerdoel voor O8 en O9). De komende twee jaar ligt de focus op ‘het aanvallen’, er wordt gewerkt aan 1) het positiespel in de opbouw, 2) het uitspelen van de 1 tegen 1 situatie en 3) het creëren en benutten van kansen wanneer de achterlijn wordt gehaald. Ook vinden we het belangrijk om een goede sfeer binnen het team te creëren, ook dat hebben we als leerdoel geformuleerd. Meer weten over de doorlopende leerlijn? Klik hier.

  Team en teamindeling
  Iedere O8-speler wordt ingedeeld in een JO8-team. De ‘J’ in JO8 staat voor ‘jongens’. Meisjes worden (tot en met categorie O12) ingedeeld bij ‘jongensteams’. Spelers worden in deze categorie niet op niveau ingedeeld (dat gebeurt vanaf de O10). Elk team heeft ongeveer acht spelers, (minimaal één) trainer en leider. De laatste is verantwoordelijk voor de algemene zaken zoals communicatie over rijschema’s. Vaak is de trainer tevens de leider. De teamindeling wordt ieder seizoen eind juni gecommuniceerd en lees je hier

  Communicatie
  Gedurende het seizoen wordt er gecommuniceerd via een WhatsApp-groep die door de trainer of leider is aangemaakt met alle ouders van een team. Hierin deelt de trainer/leider relevante informatie met betrekking tot de trainingen en wedstrijden, ook worden berichten vanuit de vereniging gedeeld. Afmelden voor trainingen en wedstrijden gaat ook via deze teamapp. Nog niet toegevoegd? Neem dan contact op met de trainer, leider of coördinator. We adviseren je ook om af en toe de website rksvnuenen.nl te bekijken en de socials (Instagram en Facebook) van onze club te volgen: @rksvnuenen.

  WEDSTRIJDEN

  Speeldagenkalender
  Het seizoen is opgesplitst in vier blokken van in totaal minimaal 24 wedstrijden. Twee blokken zijn in het najaar en twee in het voorjaar. Er wordt niet gespeeld in schoolvakanties. Er zijn bij pupillenvoetbal geen beker- en inhaalwedstrijden.

  De eerste wedstrijd van seizoen 2021-2022 staat gepland op zaterdag 11 september 2021. De wedstrijden vinden plaats op zaterdagochtend. Thuiswedstrijden in de O8 starten standaard om 8.30 uur. Aanvangstijden voor uitwedstrijden verschillen per club.

  TIP! Download de app voetbal.nl op je mobiele telefoon en maak een account aan. Zoek het team van je kind, bv ‘RKSV Nuenen JO8-3’ op in de app en stel deze in als favoriet. Met deze app heb je ook de mogelijkheid om je te abonneren op een agenda zodat je alle wedstrijden van je kind in je eigen agenda ziet.

  Wedstrijdvorm

  De pupillen in O8 spelen 6 tegen 6 wedstrijden op een bijna kwart veld. Informatie over de spelregels, speeltijd, rituelen, ranglijsten en uitslagen lees je hier (volgt z.sm.)

  Uitrusting bij wedstrijden

  In de voetbaltas van je kind kan op wedstrijddagen het volgende:

  • Voetbalschoenen (hybride of schoenen apart voor gras en kunstgras/turf)
  • Witte voetbalbroek
  • Witte voetbalsokken
  • Eventueel thermoshirt
  • Scheenbeschermers
  • Voetbalschoenen
  • Handdoek
  • Douchegel
  • Eventueel slippers
  • Bidon met water

  De trainer of leider zorgt op wedstrijddagen voor de wedstrijdshirts. Dit wedstrijdshirt wordt door de club beschikbaar gesteld. Je dient zelf een witte broek, witte voetbalsokken en eventueel een wit thermoshirt te kopen. Bij voorkeur koop je deze items van het merk Adidas. Klik hier om online te bestellen.

  TRAININGEN

  De eerste training van seizoen 2021-2022 staat gepland op dinsdag 31 augustus 2021. De trainingen vinden plaats op dinsdag- en donderdagavond van 18.00 tot 19.00 uur. Er is voor en na de training voor ieder team een kleedkamer beschikbaar. Klik hier voor de veld- en kleedkamerindeling. Hier lees je ook het schema wanneer bij slecht weer niet op gras mag worden getraind.

  Afhankelijk van de beschikbaarheid van trainers, het animo van spelers en de status van de velden wordt er in vakanties getraind.

  Uitrusting bij trainingen

  Je kind draagt tijdens trainingen zijn eigen kleding. Laat je kind bij koud weer thermokleding of een trainingspak dragen. Ook neemt je kind een bidon met water mee naar de training.

  Overige activiteiten

  We organiseren voor spelers van O8 en O9 (en Sport en Spel) ieder jaar een leuke sinterklaasactiviteit. Deze vindt eind november of begin december op een woensdagavond plaats. Lijkt het je leuk om te helpen bij de organisatie van deze activiteit? Laat het de coördinator weten. Aan het eind van het seizoen is er een jeugdtoernooi op ons sportpark. Ook neemt het team van je kind ieder seizoen deel aan één uittoernooi. Op het eind van het seizoen sluit je op een gezellige manier het seizoen af. Ouders overleggen samen op welke manier ze dat doen, daar is elk team vrij in.

  AFSPRAKEN

  Binnen de club gelden een aantal algemene afspraken. Om dingen soepel te laten verlopen, delen we deze met je. Trainers/leiders maken desgewenst aanvullende teamafspraken kenbaar aan spelers en ouders.

  Afspraken binnen de lijnen

  • Het dragen van scheenbeschermers is verplicht
  • Het dragen van sieraden is verboden
  • Het maken van slidings is verboden
  • Voetballend mee keepen is toegestaan
  • Heb respect voor medespelers, trainers en spelbegeleiders
  • Na de wedstrijd wordt een high five, boks of hand aan de tegenstander gegeven als dank voor de leuke wedstrijd

  Afspraken buiten de lijnen

  • Spelers komen niet op voetbalschoenen naar club
  • Spelers plaatsen in de kleedkamer hun spullen in een sporttas onder de bank
  • Spelers gaan samen met trainers naar het veld
  • Spelers helpen met het dragen van materialen
  • Spelers douchen na wedstrijden

  Rol van ouders

  De vereniging is blij met ouders die tijdens wedstrijden (en trainingen):

  • alle spelers positief aanmoedigen
  • spelers zelf keuzes laten maken
  • zich niet bemoeien met het spel, de spelers, de coach en de spelbegeleider
  • niet op het veld staan maar achter de boarding/afrastering (tegenover de coach)
  • niet de nadruk leggen op winnen of verliezen
  • genieten van het spelplezier van alle spelers

  En die:

  • Spelers stimuleren om naar trainingen te gaan
  • Regelmatig zelf trainingen bijwonen
  • Spelers tijdig afmelden voor een training of wedstrijd
  • Spelers verantwoordelijkheid laat nemen door ze bijvoorbeeld zelf de tas te laten dragen, door ze zelf spullen en rommel op te laten ruimen
  • Na het helpen met omkleden van spelers de kleedkamer verlaten
  • Erop toezien dat spelers aan een goede sfeer in de groep bijdragen
  • Trainers en leiders informeren over zaken die handig voor ze zijn om te weten (bv bepaald medicijngebruik)
  • Gebruikmaken van de WhatsApp-teamapp

  LIDMAATSCHAP

  Contributie en inschrijfgeld

  Een contributie voor een jeugdspeler bedraagt voor dit seizoen € 182,-. De contributie wordt geïnd in twee termijnen, in september en in de winterstop. Start jouw kind niet bij aanvang van het seizoen maar bijvoorbeeld in oktober of januari, dan betaal je het eerste seizoen een evenredig deel. Het inschrijfgeld bedraagt € 15,-, dit wordt verrekend bij de betaling van de contributie. Je betaalt contributie en het inschrijfgeld via automatische incasso. Meer over contributie lees je hier.

  Vrijwilligerswerk

  We zorgen ervoor dat kinderen hun sport kunnen beoefenen. In ruil daarvoor vragen we ouders een steentje bij te dragen als vrijwilliger. Zonder de inzet van ouders is een gezond verenigingsleven namelijk niet mogelijk. De ene vrijwilliger besteedt meer tijd aan RKSV Nuenen dan een ander. Dat geeft niet. Elke bijdrage, hoe klein ook, is een positieve impuls voor de verdere ontwikkeling van de vereniging. Er zijn volop mogelijkheden: bar- of keukenmedewerker, trainer van het team van je kind, communicatievrijwilliger of organisator van een activiteit zijn een paar voorbeelden. Hoe ga jij bijdragen? Laat het onze vrijwilligerscoördinator weten.

  VRAGEN EN OPMERKINGEN

  Voor vragen en/of opmerkingen kun je contact opnemen met een van de volgende personen:

  Wouter Schrama
  Coördinator JO8 en JO9
  jo9-coordinator@rksvnuenen.nl

  Erik van den Bogaard
  Technisch Coördinator Onderbouw
  erikvdbogaard@live.nl
  06 52 30 44 97

  Valesca Waleson
  Vrijwilligerscoördinator
  valescawaleson@hotmail.com
  06 10 51 07 54