• Mijn kind gaat voetballen bij de RKSV

  Team en teamindeling
  Iedere jeugd speler wordt ingedeeld in een jeugd team. De jeugd teams worden per geboortejaar ingedeeld.

  De ‘J’ in JO staat voor ‘jongens’. Meisjes worden (tot en met categorie O12) ingedeeld bij ‘jongensteams’. Spelers worden in JO8 en JO9 niet op niveau ingedeeld; spelers vanaf JO10 worden ingedeeld in “selectie” of “recreatieve” teams. Elk team heeft minimaal één trainer en leider. De laatste is verantwoordelijk voor de algemene zaken zoals communicatie over rijschema’s. Vaak is de trainer tevens de leider. De teamindeling wordt ieder seizoen eind juni gecommuniceerd.

  Communicatie
  Gedurende het seizoen wordt er gecommuniceerd via een WhatsApp-groep die door de trainer of leider is aangemaakt met alle ouders van een team. Hierin deelt de trainer/leider relevante informatie met betrekking tot de trainingen en wedstrijden, ook worden berichten vanuit de vereniging gedeeld. Afmelden voor trainingen en wedstrijden gaat ook via deze teamapp. Nog niet toegevoegd? Neem dan contact op met de trainer, leider of coördinator. We adviseren je ook om af en toe de website rksvnuenen.nl te bekijken en de socials (Instagram en Facebook) van onze club te volgen: @rksvnuenen.

  Wedstrijden

  Speeldagenkalender
  Het seizoen is opgesplitst in vier blokken van in totaal minimaal 24 wedstrijden. Twee blokken zijn in het najaar en twee in het voorjaar. Er wordt niet gespeeld in schoolvakanties. Er zijn bij pupillenvoetbal geen beker- en inhaalwedstrijden.

  De wedstrijden vinden plaats op zaterdagochtend. Thuiswedstrijden starten in principe op dezelfde tijd. Aanvangstijden voor uitwedstrijden verschillen per club.

  TIP! Download de app voetbal.nl op je mobiele telefoon en maak een account aan. Zoek het team van je kind, bv ‘RKSV Nuenen JO8-3’ op in de app en stel deze in als favoriet. Met deze app heb je ook de mogelijkheid om je te abonneren op een agenda zodat je alle wedstrijden van je kind in je eigen agenda ziet.

  Wedstrijdvorm
  De jeugd in O8, O9 en O10 spelen 6 tegen 6 wedstrijden op een bijna kwart veld. Informatie over de spelregels, speeltijd, lees je hier:

  https://www.knvb.nl/downloads/sites/bestand/knvb/12343/infographic-6-tegen-6

  Jeugd spelers O11 en O12 spelen 8 tegen 8 wedstrijden op een half veld . Informatie over de spelregels, speeltijd, lees je hier:

  https://www.knvb.nl/downloads/sites/bestand/knvb/14647/infographic-8-tegen-8

  Uitrusting bij wedstrijden
  In de voetbaltas van je kind kan op wedstrijddagen het volgende:

  Voetbalschoenen (hybride of schoenen apart voor gras en kunstgras/turf)
  Witte voetbalbroek
  Witte voetbalsokken
  Eventueel thermoshirt
  Scheenbeschermers
  Voetbalschoenen
  Handdoek
  Douchegel
  Eventueel slippers
  Bidon met water

  De trainer of leider zorgt op wedstrijddagen voor de wedstrijdshirts. Dit wedstrijdshirt wordt door de club beschikbaar gesteld. Je dient zelf een witte broek, witte voetbalsokken en eventueel een wit thermoshirt te kopen. Bij voorkeur koop je deze items van het merk Adidas. Klik hier om online te bestellen.

  Trainingen
  Er zijn 2 trainingen per week; trainings dagen en tijden zijn verschillend per leeftijd en indeling. Er is voor en na de training voor ieder team een kleedkamer beschikbaar. Klik hier voor de veld- en kleedkamerindeling. Hier lees je ook het schema wanneer bij slecht weer niet op gras mag worden getraind.

  Afhankelijk van de beschikbaarheid van trainers, het animo van spelers en de status van de velden wordt er in vakanties getraind.

  Uitrusting bij trainingen
  Je kind draagt tijdens trainingen zijn eigen kleding. Laat je kind bij koud weer thermokleding of een trainingspak dragen. Ook neemt je kind een bidon met water mee naar de training.

  Afspraken

  Binnen de club gelden een aantal algemene afspraken. Om dingen soepel te laten verlopen, delen we deze met je. Trainers/leiders maken desgewenst aanvullende teamafspraken kenbaar aan spelers en ouders.

  Afspraken binnen de lijnen

  • Het dragen van scheenbeschermers is verplicht
  • Het dragen van sieraden is verboden
  • Het maken van slidings is verboden
  • Voetballend mee keepen is toegestaan
  • Heb respect voor medespelers, trainers en spelbegeleiders
  • Na de wedstrijd wordt een high five, boks of hand aan de tegenstander gegeven als dank voor de leuke wedstrijd

  Afspraken buiten de lijnen

  • Spelers komen niet op voetbalschoenen naar club
  • Spelers plaatsen in de kleedkamer hun spullen in een sporttas onder de bank
  • Spelers gaan samen met trainers naar het veld
  • Spelers helpen met het dragen en opruimen van materialen

  Rol van ouders

  De vereniging is blij met ouders die tijdens wedstrijden (en trainingen):

  • alle spelers positief aanmoedigen
  • spelers zelf keuzes laten maken
  • zich niet bemoeien met het spel, de spelers, de coach en de spelbegeleider
  • niet op het veld staan maar achter de boarding/afrastering (tegenover de coach)
  • niet de nadruk leggen op winnen of verliezen
  • genieten van het spelplezier van alle spelers

  En die:

  • Spelers stimuleren om naar trainingen te gaan
  • Regelmatig zelf trainingen bijwonen
  • Spelers tijdig afmelden voor een training of wedstrijd
  • Spelers verantwoordelijkheid laat nemen door ze bijvoorbeeld zelf de tas te laten dragen, door ze zelf spullen en rommel op te laten ruimen
  • Na het helpen met omkleden van spelers de kleedkamer verlaten
  • Erop toezien dat spelers aan een goede sfeer in de groep bijdragen
  • Trainers en leiders informeren over zaken die handig voor ze zijn om te weten (bv bepaald medicijngebruik)
  • Gebruikmaken van de WhatsApp-teamapp

  Lidmaatschap

  Contributie en inschrijfgeld

  Een contributie voor een jeugdspeler bedraagt voor dit seizoen € 196,-. De contributie wordt geïnd in twee termijnen, in september en in de winterstop. Start jouw kind niet bij aanvang van het seizoen maar bijvoorbeeld in oktober of januari, dan betaal je het eerste seizoen een evenredig deel. Het inschrijfgeld bedraagt € 15,-, dit wordt verrekend bij de betaling van de contributie. Je betaalt contributie en het inschrijfgeld via automatische incasso. Meer over contributie lees je hier.

  Vrijwilligerswerk

  We zorgen ervoor dat kinderen hun sport kunnen beoefenen. In ruil daarvoor vragen we ouders een steentje bij te dragen als vrijwilliger. Zonder de inzet van ouders is een gezond verenigingsleven namelijk niet mogelijk. De ene vrijwilliger besteedt meer tijd aan RKSV Nuenen dan een ander. Dat geeft niet. Elke bijdrage, hoe klein ook, is een positieve impuls voor de verdere ontwikkeling van de vereniging. Er zijn volop mogelijkheden: bar- of keukenmedewerker, trainer van het team van je kind, communicatievrijwilliger of organisator van een activiteit zijn een paar voorbeelden. Hoe ga jij bijdragen? Laat het onze vrijwilligerscoördinator weten.

  Vragen en opmerkingen

  Voor vragen en/of opmerkingen kun je contact opnemen met de trainer of de coordinator:
  Zie ook contact informatie op onze site: https://www.rksvnuenen.nl/organisatie-rksv-nuenen