• HOOFDKLASSE BNuenen heeft woensdagavond het inhaalduel bij het Gelderse Silvolde met 1-2 gewonnen. De bezoekers kwamen na 32 minuten spelen op voorsprong toen een afstandsschot van Roy Olislagers doel trof, 0-1.

Redactie 09-03-22, 22:36 Laatste update: 09-03-22, 22:46 Bron: ED
    Nuenen kwam in het vervolg van de eerste helft goed weg bij een scrimmage en een afstandsschot van de thuisploeg vloog over het doel van Nuenen-keeper Jeroen Keeris. Vijf minuten na rust verdubbelde Nuenen de score toen Jordi Wapenaar 0-2 maakte.

Twintig minuten voor tijd moest Nuenen met tien man verder, Ed Craenen kreeg rood omdat hij een doorgebroken speler zou hebben gevloerd. Uit de vrije trap die volgde maakte Gijs Hakvoort de 1-2 voor Silvolde, maar Nuenen trok in ondertal de voorsprong over de streep.

,,Het was een echt voetbalgevecht, met fysiek spel en snel de keuze voor de lange bal”, zei trainer Maurice Verberne na afloop. ,,We hebben weinig weggeven en betere kansen gehad, dus de overwinning is niet gestolen. En tegen de rode kaart gaan we waarschijnlijk nog in beroep, want die werd aan de verkeerde gegeven.”