• Update 1-12 n.a.v. persconferentie 26 november en bericht KNVB over wedstrijden komend weekend

1 dec 2021 Beheerder
  • Beste leden, ouders, verzorgers,

Vanaf zondag 28 november 05.00 uur gelden naast onderstaande bestaande regels de volgende nieuwe aanvullende regel:

- sportparken zijn vanaf 17.00 uur gesloten.

- Bijeenkomsten op het sportpark zijn dan na die tijd ook niet  toegestaan.

Dit betekent dat alle trainingen en wedstrijden deze week komen te vervallen.

Met betrekking tot de trainingen daarna en de mogelijkheden/inventarisatie  om overdag te trainen volgen eind deze week, na de definitieve besluitvorming 2e kamer nadere berichten. WB zal inventariseren wat de mogelijkheden zijn om te trainen en een aangepast trainingsschema maken rekening houdend met de door de overheid verplichte sluitingstijd van het6 sportpark.

Wedstrijden komend weekend 4/5 December

Alle wedstrijden in de A categorie zijn afgelast. De KNVB laat alle wedstrijden in de B categorie zowel jeugd als senioren doorgang vinden. Deze moeten tijdig afgelopen zijn.

Om 17.00 uur moet het sportpark door iedereen verlaten en gesloten zijn.

Regels vanaf 12 nov

- Alle senioren en jeugdspelers kunnen blijven voetballen, dit verandert niet.
    Dat is belangrijk want sporten heeft een positieve invloed op de gezondheid en weerstand.

- Publiek is helaas niet meer welkom, dit geldt zowel voor wedstrijden als trainingen.
    Hierbij geldt een uitzondering voor alle personen die functioneel nodig zijn voor wedstrijden en trainingen, zoals trainers, coaches, leiders, scheidsrechters, onderhoudsprofessionals, vrijwilligers en strikt noodzakelijke rij-ouders (i.e. rij-ouders bij uitwedstrijden)      max 6 personen per bezoekend team.

- Voor sporters van 18 jaar en ouder geldt onveranderd een CTB plicht tav de binnenruimtes van de accommodatie (kleedkamers, toilet, spreekkamer, bestuurskamer etc); deze CTB plicht geldt niet voor personen die functioneel nodig zijn voor de wedstrijden en trainingen, en vrijwilligers zoals hierboven genoemd

Let op: voor kantine en terras is een CTB voor alle personen van 18 jaar en ouder verplicht (inclusief alle vrijwilligers), dit in verband met overstijgende horeca regels Ook zijn vaste zitplaatsen verplicht in de kantine en op het terras.
    De kantine moet uiterlijk om 20.00 uur sluiten.

Deze regels blijven voorlopig tot 4 december 2021 van kracht.

In de loop van de volgende week zullen wij indien nodig nog in meer detail communiceren, inclusief de wijze waarop handhaving de komende weken zal plaatsvinden.

Verenigen is niet gemakkelijker geworden, maar juist nu wel heel nodig. Veel succes en plezier iedereen.

Namens het Bestuur,

Joost Heijnen