• Beste leden, vrijwilligers, ouders en verzorgers,

  RKSV Nuenen wil het sportpark rookvrij maken. Want roken en sport passen niet bij elkaar. Daarom zijn we begonnen met de voorbereidingen om het sportpark vanaf 1 augustus 2023 rookvrij te maken.

  Gezonde en veilige sportomgeving

  RKSV Nuenen is een belangrijke omgeving in het leven van opgroeiende kinderen. We geven kinderen graag het goede voorbeeld. Hiermee beschermen we de jeugd tegen de verleiding om te gaan roken en het schadelijke meeroken. Zo bieden we iedereen een gezonde en veilige sportomgeving; oud én jong.

  Sporten is gezond; roken niet

  Als kinderen anderen zien roken, lijkt dat normaal en misschien zelfs aantrekkelijk. Zeker als zij mensen zien roken naar wie zij opkijken, zoals andere sporters, trainers en ouders. Zien roken, doet roken. Sporten is gezond, terwijl (mee)roken schadelijk is voor de gezondheid. Met een rookvrij sportpark dragen we bij aan het realiseren van een Rookvrije Generatie. Een generatie kinderen die zélf kan en zal kiezen voor een gezonde, rookvrije toekomst.

  Vanaf 1 augustus 2023 zijn wij rookvrij

  Iedereen is en blijft welkom op onze vereniging, ook rokers! We vragen rokers om buiten het zicht en buiten het terrein te roken. Dit geldt ook voor het roken van e-sigaretten en aanverwante producten. De hoofdentree langs veld 6, de entree langs veld 3 (schuifpoort) en alle andere plekken binnen ons sportpark, zoals langs de lijn, de tribune en het terras zijn rookvrij. We rekenen op uw medewerking om samen met ons te zorgen voor een gezonde en veilige omgeving voor onze jeugd en alle andere bezoekers.

  In de periode 1 augustus 2023 tot en met 31 december 2023 wordt het gedoogd om te roken in een  hoek tussen veld 6 en veld 1 in, tegen het hek naar de bossen. Hier zal een zuilasbak komen te staan.

  Vanaf 1 januari 2024 wordt roken nergens meer op het sportpark toegestaan.

  Met vriendelijke groeten,

  Bestuur RKSV Nuenen

  Joost Heijnen
  Peter van Hout
  Jo Laeven
  Danielle van Stratum